Workshop Bonbons maken

In chocolade zit een stofje (theobromine) dat werkt op onze geluksgevoelens. Geluk dat je wilt delen met anderen. Daarom organiseren wij onze chocoladeworkshops (ook door heel Nederland op locatie) om gezellig en culinair bezig te zijn met je vriendinnen, als vrijgezellenfeestje, met familie of wellicht uw zakenrelaties en/ of medewerkers. Daar word je toch gelukkig van?  

Het leek ons geweldig om de workshop bonbons maken op te nemen in ons aanbod. Maar we wilden deze workshop niet zelf gaan verzorgen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikt iemand hiervoor. En deze hebben wij gevonden! Margriet is een échte chocolatier / patissier en heeft een enorme passie voor chocolade, koekjes en taarten. Zij zal de workshop bonbons maken dan ook met veel enthousiasme voor ons verzorgen. Met haar kennis, humor en gezelligheid is deze lekkere zoete workshop een echt feest!

Tijdens deze workshop bonbons maken neemt Margriet je mee naar de basis. Waar komt chocolade vandaan?  Welke weg legt het af, voordat je het kunt kopen en wat gebeurt er allemaal onderweg? Je leert het verschil tussen pure, melk en witte chocolade en tijdens deze introductie zijn er diverse lekkernijen om van te proeven. En dan….mag je zelf aan de slag om al dat lekkers te maken, decoreren én op te eten! Een smakelijk feestje…

Onderstaand hebben we het programma voor wat betreft de bonbon workshop voor je vermeld:

Jullie maken:
* Overheerlijke bonbons, gevuld met de smakelijkste ganache;
* Knapperige chocolade ‘flikken’ die je vervolgens zelf mag decoreren;
* Smeuïge truffels om je vingers bij af te likken!  

Jullie leren:
* Leuke en verdiepende informatie over de herkomst en bereiding van chocolade;
* Het tempereren en voorkristalliseren van chocolade;
* Het combineren van smaken en verschillende soorten chocolade;
* Het herkennen van goede chocolade.

Iedereen gaat naar huis met een tas vol zelfgemaakt lekkers én enkele lievelingsrecepten van Margriet. Met recht een workshop waar je heel gelukkig van wordt.

De duur van de workshop is circa 2 tot 2,5 uur en de kosten zijn 38,50 euro. Bij deze workshop wordt een minimum van 10 tot personen gehanteerd.

 
            bonbons                             bonbon1